Onze activiteiten

De Quaeye Werelt, Anno 1477 - Sterckshof, Deurne


Ondersteund door vrijwilligers van menige andere middeleeuwse reeanctorvereniging, organiseert De Legende vzw elk jaar een groots middeleeuws kampement in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne, in de schaduw van het Kasteel Sterckshof. Meer informatie vind je op de website van De Quaeye Werelt.


Wekelijkse bijeenkomsten


Wekelijks komen onze leden samen in ons clubhuis, gelegen aan de Hoogmolendijk te Schoten. Deze bijeenkomsten vinden plaats op zaterdag tussen 11u en 18u. Maar wat doen wij zoal op onze zaterdagen?


Trainingen vechtende leden


Tussen 11u en 15u trainen onze vechtende leden. Na het leren beheersen van enkele basistechnieken, gaan zij aan de slag met de wapens van hun keuze.

Boogschutterstraining


Ook onze boogschutters kunnen op zaterdag bij ons komen trainen. Er wordt bij ons geschoten met middeleeuws correcte longbows, ruitersbogen en kruisbogen.

Ambachten


Voor zij die het liever wat rustiger houden zijn er diverse ambachten die bij ons kunnen worden aangeleerd en uitgeoefend: historische kleding maken, borduren, vingerlusvlechten, weven, leerbewerking, houtbewerking en zelfs smeden.

Gezellig samenzijn


De leden van De Legende vormen een hechte vriendengroep. Onze samenkomsten zijn dan ook boven alles een moment om gezellig samen te zijn en plezier te beleven.

Kampementen


Een aantal keren per jaar trekken we naar diverse kampementen. De meeste kampementen waaraan wij deelnemen vinden plaats in BelgiĆ«, maar af en toe zoeken we ook eens andere horizonten op.  Voor een overzicht van de kampementen waaraan De Legende deelneemt, kan je terecht op onze kalender.

Optredens


Onze club heeft in het verleden reeds aan enkele optredens deelgenomen, onder andere voor foto- en filmreportages. Onze leden nemen met veel plezier deel aan zulke evenementen. Voor meer informatie kan u contact met ons opnemen via deze website.

Demonstraties


Middeleeuws dorpsfeest, opendeurdag,... Wij kunnen uw evenement opluisteren met middeleeuwse demonstraties en activiteiten, zoals zwaardvechten, boogschieten, pijlen maken, maliƫn vlechten, smeden, wol spinnen, verschillende weef- en vlechttechnieken. Voor meer informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.