Wie zijn wij?

De Legende vzw is een Antwerpse re-enactmentvereniging die het leven uit de late Middeleeuwen zo nauwkeurig mogelijk tracht te brengen. We concentreren ons vooral op de geschiedenis van Hertogdom Brabant.

Onze leden zijn enthousiastelingen die graag in hun vrije tijd hun medewerking verlenen aan allerlei middeleeuwse evenementen, van kampenenten tot cuturele feesten en zelfs scholen. Ze hebben een ware passie voor de middeleeuwen en staan je graag te woord met uitleg en demonstraties.


Door middel van studie en onderzoek komen we te weten hoe het leven rond de 15e eeuw in onze contreien er moet hebben uitgezien. Van ambachten tot krijgskunsten, alles komt aan bod. Via onze activiteiten proberen we de mensen dan ook een betere kijk te geven op het leven, de politiek, de veldslagen en oorlogen van deze periode.


Er zijn genoeg redenen om deel te nemen aan re-enactments. De ene doet het uit interesse voor het geschiedkundig aspect, een bepaalde periode of een bepaalde veldslag. De andere doet het om zich te kunnen verdiepen in een middeleeuwse ambacht. Welke reden dan ook, het blijft een gezonde en educatieve hobby.


De Legende vzw is een vereniging voor iedereen. Groot, klein, jong, oud, man of vrouw... Het maakt niet uit. Iedereen die een klein beetje interesse heeft voor onze geschiedenis en het leven van onze voorvaderen is welkom.