De legende logo
Activiteiten


Activiteiten

De Quaeye Werelt, Anno 1477 


Misschien heeft u gehoord van de Quaeye Werelt? De Quaeye Werelt is een van de grootste middeleeuwse evenementen in de Benelux. Samen met vrijwilligers organiseerde De Legende vzw dit evenement elk jaar in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne. Na enkele jaren pauze gaat de twintigste editie door op 3 tot 4 juni. Voor meer info surf naar www.dequaeyewerelt.be


De Quaye Werelt

Ambachten


Middeleeuwse ambachten zijn onze passie. Onze leden oefenen diverse ambachten uit zoals textielambachten, leerbewerking, houtbewerking, smeden, historische kleding maken en meer. Wij proberen onze leden zo goed mogelijk te steunen en op weg te helpen als het op dit vlak aankomt.

Re-enactement


Re-enactement is het herleven van de geschiedenis door middel van studie en onderzoek. Er zijn genoeg redenen om deel te nemen aan re-enactments. De ene doet het uit interesse voor het geschiedkundig aspect, een bepaalde periode of een bepaalde veldslag. De andere doet het om zich te kunnen verdiepen in een middeleeuwse ambacht. Welke reden dan ook, het blijft een gezonde en educatieve hobby.


Optredens


Onze club heeft in het verleden reeds aan enkele optredens deelgenomen, onder andere voor foto- en filmreportages. Onze leden nemen met veel plezier deel aan zulke evenementen. Voor meer informatie kan u contact met ons opnemen via deze website.

Kampementen


Een aantal keren per jaar trekken we naar diverse kampementen. De meeste kampementen waaraan wij deelnemen vinden plaats in BelgiĆ«, maar af en toe zoeken we ook eens andere horizonten op.  Voor een overzicht van de kampementen waaraan De Legende deelneemt, kan je terecht op onze kalender.

Zwaardvechttrainingen


Op de Legende is het mogelijk om zwaardvechten te oefenen. Na het leren van basistechnieken kunnen de leden oefenen met de wapens van hun keuze. Wij beschikken over verschillende oefenzwaarden. Van houten zwaarden voor kinderen tot echte ijzeren zwaarden voor de gevorderden.

Boogschutterstraining


Ook onze boogschutters kunnen op zaterdag bij ons komen trainen. Er wordt bij ons geschoten met middeleeuws correcte longbows, ruitersbogen en kruisbogen. Voor de durvers hebben we ook doelen om bijlen en messen te gooien!

Demonstraties


Middeleeuws dorpsfeesten, opendeurdagen,... Wij kunnen uw evenement opluisteren met middeleeuwse demonstraties en activiteiten, zoals zwaardvechten, boogschieten, pijlen maken, maliƫn vlechten, smeden, wol spinnen, verschillende weef- en vlechttechnieken. Voor meer informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen.